Menu

میکروسمنت نما

brutal Beton Article

نمای یک ساختمان کالبد اصلی ساختمان را تشکیل می‌دهد. نمای انتخاب شده برای ساختمان در کنار اینکه باید زیبایی فوق العاده‌ای داشته باشد، لازم است که دوام خوبی در برابر شرایط آب و هوایی داشته باشد و به راحتی در اثر رطوبت، بارش برف و باران و یا قرارگیری در معرض نور خورشید آسیب نبیند. با پیشرفت تکنولوژی و امکان تولید محصولات جدیدی مانند میکروسمنت، دیگر نیازی به اجرا نماهای قدیمی در ساختمان‌ها نیست.


اجرای نمای میکروسمنت یکی از اقداماتی است که می‌توان برای بهبود زیبایی نمای ساختمان انجام داد. میکروسمنت نما، پوششی بر پایه رزین و سیمان است که ضمن حفظ زیبایی نما، دوام بسیار بالایی نیز دارد.





ARTICLE

نمای میکروسمنت چیست؟

میکروسمنت به یک نوع پوشش بر پایه رزین و سیمان گفته می‌شود که می‌توانند در هر محیطی از قبیل نمای ساختمان اجرا شوند. نمای میکروسمنت، نوعی جدید از نماهای ساختمانی هستند که بر پایه سیمان در ساختمان‌های مختلف اجرا می‌شوند و ضمن ایجاد یک ظاهر جذاب و خنثی برای نمای ساختمان، می‌توانند عملکرد نما را نیز بهبود ببخشند.

نمای میکروسمنت در واقع از ترکیب آب، سیمان و مواد رزینی تولید می‌شود و می‌تواند به راحتی روی انواع نما در هر یک شرایط آب و هوایی مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به ویژگی‌های میکروسمنت نما، می‌توان آن را با اطمینان خاطر در هر یک از ساختمان‌های تجاری، اداری، مسکونی و صنعتی مورد استفاده قرار داد.

پیشنهاد می کنیم مطلب در مورد بتن اکسپوز مطالعه کنید.



انواع میکروسمنت برای نما


میکروسمنت قابل اجرا برای نماهای ساختمانی را می‌توان به دو دسته زیر تقسیم بندی کرد:

میکروسمنت خمیری

میکروسمنت پودری

میکروسمنت خمیری یکی از انواع محصولات محبوب برای اجرا در نماهای ساختمانی است. اجرای نمای میکروسمنت خمیری سادگی بسیار زیادی داشته و بدون نیاز به ترکیب کردن این محصول با رزین یا آب قابل انجام است؛ اما آن چیزی که باعث انتخاب این نوع پوشش در نما می‌شود، سادگی اجرای آن نیست؛ بلکه میزان مقاومت آن در برابر شرایط محیطی است.

میکروسمنت خمیری برخلاف سادگی اجرا، مقاومت خوبی در برابر شرایط محیطی ندارد و ممکن است به راحتی دچار آسیب دیدگی شود. اجرای میکروسمنت خمیری در نما به دلیل عدم زیرسازی مناسب، باعث آسیب به نما شده و ممکن است زیبایی نما را نیز تحت تاثیر قرار دهد. در عوض میکروسمنت پودری به دلیل اینکه با حلال آب و رزین ترکیب می‌شود، می‌تواند عملکرد بهتری در هنگام اجرا در نما داشته باشند. میکروسمنت‌های پودری خاصیت تنفس پذیری بسیار بالایی دارند و در هنگام اجرا در نما دچرا طبله نخواهند شد.

ویژگی‌های میکروسمنت نما

قبل از اجرای نمای میکروسمنت ابتدا باید با ویژگی‌های این نوع نما آشنا کردیم. نماهای میکروسمنت برخلاف سایر نماهای ساختمانی که مقاومت بالایی در برابر رطوبت ندارند، به راحتی در برابر رطوبت مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می‌دهند. به طوری که می‌توان آن‌ها را به عنوان نماهای عایق رطوبتی و در عین حال قابل شستشو شناخت. امکان اجرای میکروسمنت نما به صورت بدون درز وجود دارد که این موضوع می‌تواند علاوه بر افزایش دوام این پوشش‌های نما، باعث جلوگیری از جذب آلودگی‌های هوا به داخل نما نیز شود.

از زیبایی ظاهری میکروسمنت نما که بگذریم، باید به دوام این زیبایی ظاهری نیز اشاره کنیم. به دلیل اینکه این نوع پوشش نما آلودگی و کثیفی را به خود جذب نمی‌کند، به راحتی دچار لکه نخواهد شد. پوشش قابل لمس و جذاب در کنار ویژگی‌های فنی عالی این نوع پوشش نما باعث شده تا انتخاب آن مزیت‌های زیادی را به همراه داشته باشد.


میکروسمنت نما برای چه ساختمان‌هایی مناسب است؟


عده‌ای از شرکت‌های مجری نماهای ساختمانی برای اینکه مشتری را جذب محصولات خود کنند، محدودیت‌های خاصی را برای اجرای نمای میکروسمنت بیان می‌کنند. این در حالی است که این نوع نما به دلیل چسبندگی بسیار بالایی که دارد می‌تواند روی انواع دیوار از جمله دیوارهای خاکی، سیمانی و گچی مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین، از نظر چسبندگی این نوع نما می‌توان با خیالی آسوده صحبت کرد.

از نظر ظاهری نیز میکروسمنت نما بسیار ساده است و می‌تواند برای انواع ساختمان‌ها با سبک‌های مدرن و کلاسیک مورد استفاده قرار گیرد. هر چند که رنگ خنثای این نما، بیشتر آن را مناسب ساختمان‌های مدرن و مینیمال کرده است. امکان ایجاد تنوع در اجرای میکروسمنت نما باعث شده تا این نوع نما بتواند مزیت‌های زیادی را از آن خود کند و البته بدون هیچ محدودیتی در ساختمان‌های مختلف اجرا شود.


نحوه اجرای نمای میکروسمنت


در صورت نیاز به اجرای نمای میکروسمنت در ساختمان‌های مختلف، باید مراحل اجرای این نوع پوشش به صورت تک به تک انجام شوند تا در نهایت بتوان نتیجه نهایی اجرای نما را به بهترین شکل ممکن مشاهده کرد. در اولین قدم باید سطح نما به طور کامل آماده سازی شود که برای این کارف مواد مضر و آلی از روی سطح پاکسازی می‌شوند تا چسبندگی میکروسمنت در افزایش پیدا کند. از بین بردن ترک‌ها و خلل و فرج‌های روی نما میکروسمنت نیز می‌تواند مزیت‌های زیادی را به همراه داشته باشد.بروتال بتن شما در اجرای نمای میکروسمنت همراهی می کند.

پس از آن می‌توان همزمان با اجرای پرایمر در نمای ساختمان از مش فایبرگلاس نیز استفاده کرد. این نوع مش، تاثیر بسیار موثری در تقویت پوشش نهایی و پیوستگی میکروسمنت دارد. مش فایبرگلاس می‌تواند همزمان با اجرای پرایمر مورد استفاده قرار گیرد. همچنین امکان اجرای آن در میان دو لایه میکروسمنت نیز وجود دارد. پس از اینکه مش فایبرگلاس در محل مورد نظر نصب شد، یک لایه میکروسمنت به عنوان پوشش پایه اجرا می‌شود. سپس برای ایجاد طرح، رنگ و تکسچر دلخواه لایه دوم از میکروسمنت روی نما اجرا می‌گردد. در نهایت پس از خشک شدن کامل لایه‌ها، می‌توان پوشش نهایی را روی نما اجرا کرد.


به اشتراک بگذارید

گالری


دمای مناسب برای اجرای میکروسمنت نما


برای اینکه میکروسمنت نما بتواند در زمان مناسب خشک شود و عملکرد مناسبی نیز از خود نشان دهد، باید در یک دمای متعادل 15 تا 25 درجه سانتی گراد آن را اجرا کنید. دمای زیر 15 درجه سانتی گراد باعث می‌شود تا زمان عمل آوری میکروسمنت نما بسیار افزایش پیدا کند. همچنین اگر دمای هوا از 25 درجه سانتی گراد بیشتر باشد، باعث می‌شود تا نما به سرعت خشک شود و امکان پخش دقیق میکروسمنت در نما وجود نداشته باشد.


اجرای میکروسمنت در نما بعد از باران


یکی از مهم‌ترین مواردی که در هنگام اجرای نمای میکروسمنت باید به آن توجه داشته باشید، اجرای این نوع نما در فضای بدون رطوبت است. اگر بعد از بارش باران این نما را روی دیوار ساختمان ایجاد کنید، باید نگران آسیب دیدگی آن نیز باشید. چسبندگی میکروسمنت نما فقط زمانی که سطح کاملا خشک باشد و هیچ گونه آلودگی روی آن وجود نداشته باشد، اتفاق می‌افتد. از این رو بهتر است که پس از باران مدتی صبر کنید تا کل نما پاک شود و سپس میکروسمنت را روی نما اجرا کنید.

مقاوم سازی نمای میکروسمنت

نمای میکروسمنت یکی از بهترین محصولاتی است که می‌تواند برای اجرای یک نمای خنثی با ظاهر جذاب مورد استفاده قرار گیرد، اما باید توجه داشته باشید که این نوع نما در معرض تغییرات دمایی بسیار زیادی است. به طوری که ممکن است در برخی از مواقع دمای نما به کمتر از 0 درجه سانتی گراد و در بعضی از روزها دما به بیش از 40 درجه سانتی گراد نیز برسد. این اختلاف دمایی ایجاد شده در نما، می‌تواند باعث ترک خوردگی‌های ریز و پیشرفت آن‌ها در سطح نما شود. به طوری که شما قادر به ترمیم و برطرف کردن آن‌ها نیستید.

برای جلوگیری از ترک خوردگی میکروسمنت نما، باید حتما مقاوم سازی این نما را به صورت اصولی انجام دهید. برای این کار می‌توانید از کیت‌های مقاوم سازی استفاده کنید که شامل مش فایبرگلاس هستند. مش فایبرگلاس می‌تواند در مرحله میانی اجرای نمای میکروسمنت مورد استفاده قرار گیرد. در واقع زمانی که لایه اول نما را ایجاد کردید، مش فایبرگلاس را در لایه بعدی مورد استفاده قرار می‌دهید و سپس لایه دوم را ایجاد می‌کنید. این کار باعث افزایش مقاومت میکروسمنت در نما در برابر ترک خوردگی شده و استحکام نما را در برابر رطوبت نیز افزایش می‌دهد.

پوشش نهایی روی نما میکروسمنت

دیوارپوش میکروسمنت در دکوراسیون داخلی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به اینکه در فضای داخلی، این پوشش در معرض رطوبت یا شرایط جوی مانند بارش باران و برف نیست، ضرورتی وجود ندارد که از پوشش‌های گران قیمت به عنوان پوشش نهایی روی میکروسمنت استفاده کرد. پوشش‌های رزینی برای پرداخت نهایی میکروسمنت در دکوراسیون داخلی کافی هستند. اما زمانی که نیاز به اجرای میکروسمنت در نما است، حتما باید از پوشش‌های مقاوم‌تر به عنوان پوشش نهایی روی نما استفاده شود.

پوش نهایی نمای میکروسمنت می‌تواند از نوع پلی یورتان انتخاب شود. عایق پلی یورتان، به خوبی میکروسمنت را عایق کاری می‌کند و مقاومت آن را در برابر شرایط جوی افزایش خواهد داد. از این رو با اجرای پلی یورتان در این نوع دیوارپوش، می‌توانید شاهد عملکرد بهتر آن باشید.

سخن پایانی

اجرای نمای میکروسمنت با توجه به برتری‌ها و مزایای این نما، توانسته رواج بسیار زیادی پیدا کند. به طوری که بسیاری از ساختمان‌های امروزی و مدرن با این نوع اجرا می‌شوند. میکروسمنت نما توانسته ویژگی‌های بسیار خوبی را از آن خود کند که از جمله آن‌ها می‌توان به دوام بالا در برابر رطوبت، خوردگی و بارش باران و برف اشاره کرد. اجرای نمای میکروسمنت باید برعهده افراد متخصص و باتجربه گذاشته شود تا در صورت نیاز، مراحل مقاوم سازی این نوع نما نیز انجام شود.


نظر شما ارزشمند است:

دیگاه شما درباره این محصول چیست؟

شما میتوانید در این بخش تجربیات و تظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید

تجربه نظر کاربران:

مقالات مرتبط