مقدمه ای بر بتن رسانه شماره 1
brutal Beton Article
بتن پرمصرف ترین مصالح ساختمانی است این ماده معولا از مخلوط نموده سیمان پرتلند، ماسه، سنگ شکسته و آب ساخته می شود . در سال 1992 میلادی تنها در آمریکا 63 میلیون تن سیمان پرتلند به 500 میلیون تن تبدیل شده است که این خود 5 برابر مصرف فولاد ، به صورت وزنی ، در مدت مشابه بوده است . در اغلب کشورهای جهان نسبت مصرف بتن به فولاد از 10 به 1 نیز فراتر رفته است. کل بتنی که در سال 91 میلادی در جهان مصرف شده است بالغ بر 3 بیلیون تن یعنی 1 تن به ازای هر نفر در جهان تخمین زده می شود . تنها ماده ای را که بشر به این میزان مصرف می کند، آب است
ARTICLE
دلایل متعددی را برای این امر می توان ذکر نمود. اولا بتن مقاومت بالایی در مقابل آب دارد . برخلاف چوب و فولاد معمولی توانایی بتن برای مقاومت در مقابل آب و عدم ایجاد خرابی در آن ، از آن مصالحی ایده ال برای کنترل و ذخیره کردن و حمل و انتقال آب ساخته است .
در واقع اولین کاربردهای بتن به عنوان مصالح ساختمانی برای ساخت پل های آب گذر و دیوارهای حائل در برابر آب ، توسط رومی ها انجام گرفته است
دومین دلیل کاربرد گسترده بتن ، سهولت شکل دادن به آن برای ساخت اجزای مختلف ساده است. علت این امر خاصیت شکل پذیری بتن تازه است که به راحتی به درون قالب ها با شکل های مختلف ریخته می شود .
پس از چند ساعت قالب باز شده و در جای دیگر مصرف می شود و بتن به شکل خواسته شده و به صورت جسم سخت شده و مقاومی در می آید.
سومین دلیل محبوبیت بتن نزد مهندسان ، سهولت دسترسی و ارزانی این مصالح در کار است. مصالح اصلی تشکیل دهنده بتن یعنی سیمان پرتلند و سنگدانه نسبتا ارزان و به سهولت در اغلب نقاط جهان قابل تهیه است.
در مقایسه با اغلب مصالح ساختمانی، تولید بتن نیاز به انرژی اولیه کمتری دارد. علاوه بر این ، مقادیر زیادی از مواد زائد صنعتی می توانند مجددا به عنوان مواد سیمانی یا سنگدانه در ساخت بتن مصرف شوند.بنابر این در آینده با در نظر گرفتن صرفه جویی در انرژی در جهان ، کاربرد بتن به عنوان یک مصالح ساختمانی می تواند بیشتر مد نظر قرار گیرد.
بتن می تواند برای تحمل بار، محصور کردن فضاها ، پوشش سطوح و پر کردن حجم ها در عموم سازه ها به کار می رود
گالری
برگرفته از کتاب
ریزساختار، خواص و اجزای بتن( تکنولوژی بتن پیشرفته)
تالیف: پروفسور کومار مهتا ، پروفسور مونته ئیرو
ترجمه : پروفسور علی اکبر رمضانیان پور ( استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر – پلی تکنیک تهران)
پروفسور پرویز قدوسی
پروفسور اسماعیل گنجیان
برگرفته از کتابمقالات مرتبط