Menu

اجرای بتن درجا

brutal Beton Article

ARTICLE

بتن ریزی درجا

بتن ریزی درجا یا اجرای بتن درجا و اجرای کف سازی بتنی و کاربردهای آن در صنعت ساختمان از جمله موضوعات چالشی در سال‌های اخیر بوده و با نظرات متفاوتی از طرف مهندسین و سازندگان بنا روبروست. علاوه بر تفاوت در هزینه‌های بتن ریزی در اشکال درجا و پیش ساخته، کیفیت نهایی کار و زمان انجام آن نیز در هر یک از روش‌های بتن ریزی درجا یا از پیش ساخته تحت تاثیر قرار ‌می‌گیرد.

هم‌چنین بتن ریزی درجا و بتن اکسپوز درجا نیازمند تجهیزاتی است که تهیه و انتقال آنها به محل پروژه بخشی از این عملیات به‌شمار می‌آید


بتن ریزی درجا چیست؟

بتن ریزی از مهم‌ترین مراحل ساخت و ساز بوده و اهمیت زیادی در کیفیت نهایی نما بتنی کار دارد. انجام این کار مستلزم اجرای مراحل گوناگونی است که می‌تواند در محل اجرای پروژه انجام شود یا از پیش و در محلی دیگر صورت گرفته و سپس به محل پروژه انتقال یابد.

بتن ریزی درجا یا اجرای بتن درجا به بتن ریزی در مکان پروژه گفته می‌شود. این روش در مقابل روش بتن ریزی پیش ساخته قرار دارد که در آن بتن در محلی دیگر (اغلب کارگاه) تهیه شده و سپس به محل اجرا منتقل می‌شود. این کار می‌تواند در کامیون‌های مخصوص این کار و توسط میکسر صورت گرفته و سپس به محل پروژه منتقل شود. هم‌چنین قطعات از پیش آماده و سخت شده در قالب تایل‌های بتنی نیز در شیوه پیش ساخته برای این کار تهیه می‌شوند.

در روش بتن ریزی درجا، و بتن اکسپوز درجا بتن در محل مورد نیاز ترکیب و سپس به قالب‌هایی که از پیش تعیین و تهیه شده‌ ریخته می‌شود. با این روش در هزینه‌های حمل بتن آماده صرفه‌جویی عمده صورت می‌گیرد.



اجرای بتن درجا



بتن ریزی درجا: مناسب برای سازه های دوطرفه!

هر دو تکنیک مورد استفاده در بتن ریزی ساختمان یعنی استفاده از بتن ریزی درجا و روش از پیش ساخته در پروژه‌های عمرانی کاربردی بوده و مورد استفاده هستند. اما وجود برخی محدودیت‌ها و مزایا و معایب در هر روش باعث می‌شود تا از روش دیگر استفاده شود.

برای مثال به‌دلیل محدود بودن پانل‌ها در پیش ساخته و پانل بتنی دکوراتیو، در سازه‌های دوطرفه نمی‌توان از این روش استفاده نمود. در نتیجه بتن ریزی درجا برای چنین شرایطی مناسب‌تر خواهد بود.برای اطلاع بیشتر از پانل ها صفحه پانل بتنی دیوار را مطالعه کنید.


اجرای بتن درجا

بررسی کیفیت بتن ریزی در ساختمان را می‌توان از نظر ارزش با کنترل شرایط فولاد مصرفی در ساختمان قابل مقایسه دانست. با این تفاوت که فولاد در کارخانه از نظر کیفی کنترل می‌شود، اما شرایط در مورد کنترل کیفیت بتن متفاوت است.

در اجرای بتن درجا و اجرای بتن اکسپوز این کار در محل و تحت نظارت مهندسین صورت می‌گیرد. اهمیت این کنترل کیفی در کشور ما به‌دلایل گوناگونی شکل گرفته که از تنوع اقلیمی تا قرار داشتن بر روی کمربند زلزله را می‌توان از میان‌ آنها نام برد.

با اجرای بتن درجا و نظارت دقیق بر آن می‌توان این شرایط را تحت کنترل گرفته و سازه‌هایی با مقاومت بالا و حساب ‌شده تولید کرد. این نظارت گرچه با افزایش هزینه ساخت همراه است، اما در مجموع اجرای بتن درجا را به شیوه‌ای مطمئن برای جلوگیری از بروز خسارت مالی و جانی تبدیل می‌کند.

با توجه به زلزله‌خیز بودن کشور ما، نیاز به تامین ایمنی لازم در سازه‌هایی وجود دارد که بتن ریزی درجا و بتن اکسپوز درجا برای آنها مورد استفاده است. در صورت رعایت قوانین و الزامات اجرایی اجرای بتن درجا می‌تواند گزینه ایده‌آل محسوب شود.

برای اطلاع بیشتر از بتن به صفحه بتن اکسپوز مراجعه کنید.


اجرای بتن درجا و کیفیت آن

اجرای بهینه سازه های بتنی به‌ویژه در روش اجرای بتن درجا، نیازمند رعایت موازین و قواعدی است که در صورت عدم مراعات آنها، نمی توان از استحکام و دوام بنا اطمینان یافت.

در سال‌های اخیر و با ایجاد دستورالعمل‌های اجرایی مدون، عملیات اجرای بتن درجا با اصول علمی و طبق ضوابط اجرا می‌شود. به این ترتیب در تهیه و پیاده‌سازی بتن، به‌عنوان گسترده‌ترین و پرکاربردترین مصالح ساختمانی، از شیوه‌های علمی استفاده می‌شود. به‌طوری که روش بتن ریزی درجا به شیوه‌ای هدفمند برای تولید سازه‌های مستحکم و اصولی تبدیل شده است.


بتن ریزی درجا و محاسبات اقتصادی

بخشی از هر ساخت و ساز و مدیریت آن مربوط به محاسبات اقتصادی آن بوده و نیاز به برآورد هزینه‌ها دارد. در قسمت بتن ریزی ساختمان نیز، این بخش از اهمیت بالایی به‌ویژه برای پیمانکاران و سازندگان برخوردار است.

بتن اکسپوز درجا و در میان شیوه‌های اجرای بتن درجا و پیش ساخته، بی‌شک روش بتن ریزی درجا از نظر قیمت ارزان‌تر بوده از جمله قیمت بتن اکسپوز کف هزینه کمتری را به سازندگان تحمیل می‌کند. البته باید در نظر داشت از نظر کارشناسان، در روش اجرای بتن به روش پیش ساخته که در کارگاه‌های ساخت بتن و تحت نظارت دقیق طراحی و اجرا می‌شود، کیفیت بتن تولید شده از نظر محاسبات مهندسی دقیق‌تر است.

بر این اساس با توجه به ماندگاری بنا و پنل بتنی پیش ساخته در سال‌های طولانی استفاده از آن، انتخاب شیوه مناسب و صحیح بین پیش ساخته و بتن ریزی درجا و بتن اکسپوز درجا برای انجام این بخش بسیار اهمیت دارد.


بتن ریزی درجا



بتن ریزی درجا و فاکتور زمان

بتن ریزی درجا نسبت به سایر روش‌های موجود نیاز به زمان بیشتری دارد همچنین قیمت بتن ریزی نیز ب عوامل مختلفی بستگی دارد. با توجه به انجام عملیات بتن ریزی درجا در فضای آزاد و شرایط جوی متنوع، مدت سفت شدن بتن و اجرای کامل‌ آن تا حد زیادی از کنترل خارج بوده و به مدت زمان بیشتری نیاز دارد. این مورد به‌ویژه در پروژه‌های بزرگ به‌عنوان عاملی نامطلوب به‌شمار می‌آید که علاوه بر صرف زمان و انرژی بیشتر، اغلب راندمان کار را نیز کاهش می‌دهد.


بتن ریزی درجا یا اجرای بتن درجا و بتن اکسپوز درجا یکی از شیوه‌های اجرای عملیات بتن در ساختمان است که در محل اجرای پروژه و همزمان با سایر عملیات ساختمانی صورت می‌گیرد. این روش با وجود آنکه شیوه‌ای کلاسیک محسوب می‌شود کماکان و در برخی نمونه‌های ساخت و ساز در حال اجرا بوده و به کار گرفته می‌شود.

روش اجرای بتن درجا از نظر کنترل کیفی بتن مصرف چندان مطلوب نیست، اما به کاهش هزینه‌های جانبی مانند حمل بتن آماده کمک می‌کند.

با توجه به اجرای بتن ریزی درجا و بتن اکسپوز درجا در فضای باز و شرایط متنوع، نیاز به زمان بیشتری برای عملی شدن این روش وجود دارد.

به اشتراک بگذارید

گالری

نظر شما ارزشمند است:

دیگاه شما درباره این محصول چیست؟

شما میتوانید در این بخش تجربیات و تظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید

تجربه نظر کاربران: