اجرای کف سازی بتنی
brutal Beton Article
ARTICLE
اجرای کف سازی بتنی
در گذشته برای کفپوش حیاط و فضاهای بیرونی ساختمانها از موزاییک استفاده میشد. هرچند موزاییک هنوز هم یک کفپوش فوق العاده برای فضای بیرونی و حتی فضای داخلی ساختمان است، اما اجرای کفپوش بتنی مزایای زیادی نسبت به آن دارد.
بتن بهدلیل مقرون بهصرفه و مناسب بودن در همه این موارد بهکار گرفته میشود. هرچند تکنیکهای اجرای بتن ریزی کف محوطه و بتن ریزی درجا در شرایط گوناگون و بنا بر نظر پیمانکاران قابل تغییر است.
در مطلب زیر به بررسی این روشها و توضیحاتی درباره اجرای کف سازی بتنی، بتن ریزی کف محوطه و بتن درجا کف سازی خواهیم پرداخت.
با ما در مطالعه متن همراه شوید.
مزایای اجرای کفپوش بتنی
1. نگهداری و نظافت آسان کفپوش بتنی به دلیل سطح یکپارچهای که دارد، نگهداری و نظافت آن بسیار آسان است. در مقابل، موزاییک دارای فضای بین سرامیکهایی است که میتواند محل جمع شدن آلودگی و کثیفی باشد.
2. مقاومت بالا اجرای کفپوش بتنی به دلیل ساختار محکم و یکپارچهاش، مقاومت بسیار بالایی در برابر فشار، سایش و سایر خسارات فیزیکی دارد. این ویژگی به طور خاص در معابر شهری و مناطق با تردد بالا اهمیت زیادی دارد و اجرای کفپوش بتنی هزینههای مربوط به تعمیر و نگهداری معابر را تا حد زیادی کاهش میدهد.
3. قابلیت پوشش دهی سریع اجرای انواع کفپوش بتنی به ویژه واش بتن به دلیل ابعاد بزرگتری که دارد، باعث میشود که نصب آن بهسرعت انجام شود و از جمله روشهای موثر برای تکمیل سریع پروژههای ساختمانی باشد. مجری کفپوش بتنی خیلی سریعتر از سایر کفپوشها پروژه را تکمیل میکند. به طور کلی اگر میخواهید خیلی سریع پروژه ساخت و ساز شما تمام شود، قطعاً اجرای کفپوش بتنی گزینه بهترین نسبت به موزاییک است.
4. تنوع طرح و رنگ مجری کفپوش بتنی امکان ایجاد طرحها و نقوش مختلف را با استفاده از رنگهای مختلف را دارد، در حالی که موزاییک محدود به طرحهایی است که در کارخانجات تولید موزاییک طراحی میشوند.
5 . هزینهی کمتر در مقایسه با موزاییک، اجرای کفپوش بتنی هزینهی نصب و نگهداری کمتری دارد. این نکته برای پروژههای بزرگ و صنعتی که درصدهای بالایی از سطح زمین را پوشش میدهند، اهمیت بیشتری خواهد داشت و اختلاف قیمت محسوس خواهد بود. علاوه بر این مقاومت کفپوش بتنی نسبت به موزاییک به مراتب بالاتر است و با اجرای کفپوش بتنی نیاز به تعویض و تعمیر کف به مراتب کاهش مییابد و در نتیجه هزینههای نگهداری در دراز مدت کمتر خواهد بود.
بتن ریزی کف محوطه و انواع آن
به مجموعه عملیاتی که برای صاف و مسطح کردن محوطه ساختمانی جهت آغاز عملیات ساخت صورت میگیرد، بتن ریزی کف محوطه میگویند که برای کفپوش بتنی کاربرد دارد. استفاده از مصالح مقاوم نظیر بتن که تحمل فشار وزن سازه را در مراحل ساخت و پس از آن داشته باشد و نیز بهکارگیری روشهای علمی برای این کار و بتن درجا کف سازی، بخشی از تکنیکهایی است که با استفاده از تجهیزات و دانش فنی روز دنیا در اجرای نمای بتن اکسپوز و اجرای کف سازی بتنی مورد استفاده قرار میگیرد.
بتن درجا کف سازی یکی از این روشهاست که با ساخت و پیادهسازی بتن در محل صورت میگیرد. اما بتن درجا کف سازی تنها روش اجرای کف سازی بتنی نیست و تنوع بالایی در این روشها دیده میشود.برای اطلاع از قیمت اجرای بتن اکسپوز به این صفحه مراجعه کنید.
اجرای کف سازی بتنی و روش های آن
تنوع روشهای اجرای کف سازی بتنی و بتن درجا کف سازی جاههای مختلفی از جمله کفپوش بتنی پارکینگ را برای اجرا نما بتنی پیش پای پیمانکاران قرار داده که از نظر اقتصادی، زمان و نیروی کار با یکدیگر متفاوت بوده و نتایج آنها نیز از نظر مهندسی با هم فرق دارد.
برخی از معروفترین روشهای بتن ریزی کف محوطه و بتن درجا کف سازی عبارتند از:
دال تخت بتنی:
دال تخت را با روش بتن درجا و برای ایجاد سطحی صاف در بتن ریزی کف محوطه اجرا میکنند. این روش برای ایجاد سنگفرش، سقف و کف طبقات و نیز در سازههای طبقاتی بلند و آسمانخراشها کاربرد دارد. تفاوت اجرای کف سازی بتنی در موارد مختلف این روش به میزان ضخامت دالها و مسلح یا ساده بودن آنها مربوط میشود.
کف سازی با فوم بتن:
از ترکیب هوا با بتن و استفاده از کف پایدار بهجای سنگریزه نوعی بتن بسیار سبک تولید میشود. این ماده در بتن ریزی کف محوطه و بتن درجا کف سازی در فضاهایی با وسعت بالا مانند زیرزمینها، تونل و معدن و چاه جهت اجرای کف سازی بتنی استفاده میشود. جریان یافتن، خود ترازی و خود تراکم بودن، مقاومت در برابر آتش و عایق در برابر صوت و حرارت از ویژگیهای این روش اجرای کف سازی بتنی محسوب میشوند.
کف سازی با بتن مسلح یا آرمه:
در این روش اجرای کف سازی بتنی، قبل از ریختن مخلوط بتن و برای بالا بردن استقامت اجرای کف سازی بتنی، میلههای فلزی در آن قرار میدهند. با این کار مقاومت کششی و استقامت سطح در بتن ریزی کف محوطه افزایش یافته و مانع از ترک خوردن و تخریب کف میشود. این روش که مقاومت بیشتری نسبت به اجرای کف سازی بتنی معمولی دارد، اغلب در پارکینگها، کارخانهها و منازل مورد استفاده قرار میگیرد.
کف سازی بتن سخت:
در بتن درجا کف سازی از ترکیب مواد معدنی سخت مانند کوارتز، آلومینیوم اکساید، بازالت و امثال آن بتن سخت تولید میشود که در اجرای کف سازی بتنی به روش پیش ساخته یا بتن درجا کف سازی مورد استفاده است. مقاومت بالای این ماده که به کفپوش زرهای معروف است همراه با تنوع رنگی، مصونیت از گرد و غبار، امکان اجرای کف سازی بتنی در یک مرحله و مقاومت فشاری بسیار زیاد در کنار طول عمر بالا، این روش را به گزینه موردپسند پیمانکاران تبدیل نموده است.
بتن سبک برای کف سازی:
وزن کم و چگالی پایین بتن در نمونههای بتن سبک، این ماده را برای بتن ریزی کف محوطه و بتن درجا کف سازی در شرایط خاص و با ملاحظات فنی مناسب نموده است. نیاز به دوغابریزی و آببندی بیشتر، هزینه بالاتر برای پولیش، توجه بالا به میزان آب مصرفی و در نهایت آگاهی از طولانی بودن مراحل کار در این روش بتن ریزی کف محوطه، از مواردی هستند که باید مد نظر قرار گیرند.
بتن درجا کف سازی:
بتن ریزی کف محوطه در محل که به بتن درجا معروف است یکی دیگر از شیوههای اجرای کف سازی بتنی است که به بتن درجا کف سازی نیز معروف است. در این روش بتن در محل ریختهگری، قالبگیری و پخته شده و کلیه مراحل کار در محل صورت میگیرد. این روش با معافیت از حمل و جابجایی مصالح و بتن آماده، برخلاف آنچه در روش پیش ساخته شاهد آن هستیم، با صرفهجویی در هزینههای حمل و نقل همراه است.
بتن لیسه ای در کف سازی:
در این روش اجرای کف سازی بتنی به شکل پیش ساخته یا بتن درجا کف سازی، هر لایه پس از ریختن با ماله فلزی یا ماله پروانهای صاف شده تا از بروز ترک و اختلال در کار جلوگیری شود. این روش بهدلیل مقاومت بالا و عدم تداخل در سیستم گرمایش از کف، اغلب در صنعت مورد استفاده است.
اجرای کف سازی بتنی و مراحل آن
اجرای کف سازی بتنی نیاز به اجرای مراحلی دارد که بهطور خلاصه عبارتند از:
آمادهسازی کف:
در این مرحله از اجرای کف سازی بتنی، باید سطحی صاف و مناسب برای بتن ریزی کف محوطه ایجاد شود. در صورتی که سطح قبلی مانع کار است آن را برداشته و در غیر این صورت ترمیم و مسطح میکنیم.
نصب لایههای عایق:
ایزوله کردن با همپوشانی لایههای عایق ضد رطوبت به ضخامت 20 سانتیمتر یکی از مراحل بتن ریزی کف محوطه یا بتن درجا کف سازی است که با موادی از قبیل نئوپان، ایزولون رول، پشم معدنی و مانند آن صورت گرفته و با مهر و موم کردن کامل لبهها کامل میشود.
تقویت کف محوطه:
کاربرد میله و ایجاد ضخامت لازم در بتن درجا کف سازی برای داشتن مقاومت کافی در زمان بتن ریزی کف محوطه
چیدن قالبها:
تدارک و چیدمان قالبهای چوبی برای بتن درجا کف سازی و خانهبندی آنها بهطرزی که با یک یا نهایتا دو مرحله بتن ریزی و بتن درجا کف سازی پر شوند، از دیگر مراحل بتن ریزی کف محوطه است.
ترکیب بتن:
مواد توسط دستگاه ترکیب شده و آماده بتن ریزی کف محوطه میشود. در بتن درجا کف سازی این کار در محل انجام میشود.
بتن ریزی:
بتن آماده شده در بتن ریزی کف محوطه و در مرحله قبل به شکل عمودی روی کف ریخته و پهن میشود و در نهایت با متراکم شدن هوای آن خارج میشود. این مرحله از اجرای کف سازی بتنی بسته به اینکه بتن پیش ساخته مصرف شود یا از روش بتن درجا کف سازی استفاده شود قدری متفاوت است.
شیببندی و تعیین زاویه شیب:
با در نظر گرفتن اختلاف تراز شیب بین طولانیترین نقطه تا پایینترین آن، شیب دلخواه را تنظیم و سطح بتن را با استفاده از شمشه صاف و بتن اضافه را به خانههای دیگر منتقل کنید.
مجری کفپوش بتنی
مجری کفپوش بتنی نقش مهمی در کیفیت کفپوش، زیبایی پروژه و هزینه تمام شده طرح دارد. به همین دلیل انتخاب یک تیم حرفهای مجری کفپوش بتنی باید با دقت زیادی انجام شود.
کفپوش بتنی بهعنوان یکی از محصولات لوکس در نظر گرفته میشود که علاوه بر مقاومت بالا، خصوصیتهای تزئینی قابل توجهی نیز دارد. علاوه بر ویژگیهای عملکردی، کفپوش بتنی دارای ظاهری زیبا و جذاب است که میتواند بهطور موثر در تزئین محیطها مورد استفاده قرار گیرد. از جمله تجهیزات جانبی که مجری کفپوش بتنی میتواند به صورتی ترکیبی با بتن کار کند، نورپردازی داخل حیاط است که به سطح کف جلوهی زیبایی میبخشد.
برای این کار مجری کفپوش بتنی چراغهای LED را در داخل واش بتن کار میکند، که باعث میشود نیاز به نورهای کناری اضافی برای روشنایی محیط کاهش یابد.
تنوع رنگ کفپوشهای بتنی بسیار زیاد است. مجری کفپوش بتنی با توجه به محل استفاده و سلیقه مشتریان، باید رنگ مناسب را انتخاب کند. برای مثال، انتخاب رنگهای تیرهتر برای مکانهای پرتردد و روشنتر برای داخل منازل مناسب است.
بتن ریزی کف محوطه
وقتی از بتن ریزی کف محوطه صحبت به میان میآید، بسیاری عملیات ساده و محدودی متصور است که در آن مقداری بتن با کامیونهای حمل بتن در محوطه ساختمان در حال احداث جابجا شده و در نهایت سطحی مسطح مانند کفپوش بتنی حیاط را پدید میآورد. اما این نگاه کاملا غیرتخصصی بوده و عملیات بتن ریزی کف محوطه در واقع موضوعی کاملا فنی، علمی و بسیار پیچیده است. برای اطلاع از خرید بتن صفحه خرید بتن اکسپوز دیوار را مطالعه کنید.
آشنایی با مراحل این کار بیشک به انجام بهینه و تخصصی آن و نتایج مثبت در کیفیت کار منجر خواهد شد.
کلام آخر
به طور کلی اجرای کفپوش بتنی نسبت به موزاییک و سایر کفپوشها دارای مزایای بسیار زیادی است که آن را به یک گزینه برتر در بسیاری از موارد تبدیل میکند.
گالری